Группа с аккордами от Muzland.ru Вконтакте

Евровидение
Калиопи

Црно и бело

Тональность аккордов

 
 

Текст песни

 
 
 
 
 

© Cоставитель: Антон Гавзов (https://Muzland.ru)

Текст: Калиопи, музика: Ромео Грил
Lyrics by Kaliopi and Music by Romeo Grill
Македония / Евровидение 2012


Во очи сега гледај ме,
Не сум губитник ти знај,
Не се предавам до крај,
Нема раѓање без паѓање.

Отвори душа признај ми,
Што сме сега, јас и ти.
Пола мое во тебе,
А пола твое спие во мене.

  Ајде сега гушни ме,
  До небо дигни ме.

Рефрен:
   Црно и бело е се,
   Една вистина и една лага.
   Иако заедно сме,
   Јас бирам среќа, ти бираш тага.

   Црно и бело е се,
   Добро и лошо, ништо не ги дели.
   Дај сега насмевни се,
   Денот ме води во ноќи бели.

Во очи сега гледај ме,
Таму ти ќе најдеш се.
Ајде предај се до крај
За ново раѓање, со мене.

Отвори душа признај ми,
Што сме сега, јас и ти.
Пола мое во тебе,
А пола твое спие во мене.

  Ајде сега гушни ме,
  До небо дигни ме.

Рефрен:
   Црно и бело е се,
   Една вистина и една лага.
   Иако заедно сме,
   Јас бирам среќа, ти бираш тага.

   Црно и бело е се,
   Добро и лошо, ништо не ги дели.
   Дај сега насмевни се,
   Денот ме води во ноќи бели.

   Црно и бело е се,
   Една вистина и една лага.
   Иако заедно сме,
   Јас бирам среќа, ти бираш тага.

   Црно и бело е се,
   Добро и лошо, ништо не ги дели.
   Дај сега насмевни се,
   Денот ме води во ноќи бели.

   Црно и бело е се…
 
 

Гитара
Гитара
Укулеле
Укулеле
 
20-ка лучших
20-ка
Распечатать
Печать
 
 

 
 
 

Обнаружив ошибку в тексте песни или в аккордах, выделите фрагмент и нажмите Ctrl + Enter.

 
 
 
 
 
 
 

Песня «Црно и бело»:

Статистика Отсчёт ведётся с 23.04.12
Просмотрено 10269 раз
Транспонировано 9298 раз
Калиопи - ещё песни с аккордами
 1. Аккорды
 2. 🎸 К
 3. 🎶 Калиопи 🎶
 4. Црно и бело (текст песни)
 1. Аккорды
 2. 🎸 Е
 3. 🎶 Евровидение — конкурс песни 🎶
 4. Црно и бело (текст песни)